Foto: Evelina Ytterbom

ÅDALSBANDETÅdalsbandet är en orkester från området runt Ådalen. 

Vi brinner för att via musiken få berätta om händelser i och kring området vi lever och verkar i (södra, mellersta norrland).

Bandets "stomme" är Tony "Naima" Öberg och Lars Bodén. Ådalsbandet kan sedan vara allt från 2 musiker till 25 musiker. Allt beroende på vilken spelplats/tillfälle och föreställning som spelas.

I nuläget har vi precis haft premiär på vår föreställning "Eldupphör"- En musikalisk föreställning om Skotten i Ådalen-31.

3 fantastiska spelningar blev det och idel lovord från publik och media. Denna föreställningen kommer nu under höst/vinter och vår 2022 åka ut på en liten turné i vårt avlånga rike. Ni kan läsa mer om föreställningen här, samt se turnédatum och köpa biljetter.Foto: Evelina Ytterbom

ELDUPPHÖR

En musikalisk föreställning om skotten i Ådalen-31

I en musikalisk föreställning utifrån trumpetaren Tore Andersson, som med Väja-Dynäs blåsorkester var den som blåste eldupphör, reser vi i musikens tecken tillbaka till händelserna i Ådalen -31. Där fem personer sköts till döds vid demonstrationerna mot hunger och arbetslöshet. En gripande och vacker resa som skildrar händelserna och samhället då. Tillsammans med 7-mannaband berättas och sjungs denna berättelse av vår kvinnliga huvudrollsinnehavare Mathilda Lindgren. Med nyskriven orginalmusik samt text av Naima och Bodén berättas denna historia sömlöst med hjälp av en interaktiv dialog med publiken som driver historien framåt. Föreställningen är ca 90 min.

Ådalsbandet Orkester: Tony Naima, Lars Bodén, Patrik Grundström, Jesper Norberg, Christian Sundeqvist, Klas Norberg, Mathilda Lindgren